5 februari, 2017

HR-frukost

Min Byrå bjuder in till HR-frukostar en gång i månaden där vi bjuder på frukostmacka, kaffe och en matnyttig miniföreläsning inom HR.

 • tis
  15
  Maj
  2018
  08.00-09.00Pedagogens väg 4, Campus hus S, Östersund

  Från och med den 25 maj börjar dataskyddsförordningen General Data Protection Regulation (GDPR) gälla som lag i alla EU:s medlemsländer. Förordningen ersätter den svenska personuppgiftslagen PuL. De som behandlar personuppgifter kommer genom den nya förordningen ställas inför en hel del nya krav. Framförallt innebär den nya förordningen att den enskilde individen får stärkta rättigheter när det gäller personlig integritet.

  Under denna HR-frukost informerar vi om hur arbetsgivare ska tänka när det gäller hanteringen av de anställdas personuppgifter, vi tar även upp de vanligaste missuppfattningarna.

  Välkommen!

 • tis
  12
  Jun
  2018
  08.00-09.00Pedagogens väg 4, Campus hus S, Östersund

  Med sommaren för dörren är det mycket som ska hinnas med. Skolavslutningar, deadlines och semesterplaneringar. Detta leder ofta till stress, inte minst för chefer med personalansvar. Semestern finns till för att kunna få ett tillfälle att vila och återhämta sig. Ändå är det inte alltid så det blir i slutändan. Men vad gäller egentligen vid semestrar, vad kan och vad får en arbetsgivare kräva? Måste man kolla mailen under semestern? Hur förbereder man sig bäst inför en semesterperiod och vad ska man tänka på för att slippa stress? Vad händer om man blir sjuk under semestern?

  Under denna HR-frukost informerar vi om intressanta paragrafer i semesterlagen och ger tips och råd inför semestern. Vi kommer också prata grundläggande om stress och dess innebörd för chefer och medarbetare.

  Välkommen!